Cum a încercat conducerea IGSU să se „spele pe mâini”

După ce zilele trecute a apărut în spațiul public acea filmare cu intervenția haotică de acum 4 ani de la clubul Colectiv, conducere IGSU a încercat să se spele pe mâini și să le urze pompierilor să fie puternici, să nu își piardă încrederea în ei înșiși, deoarece „toată lumea arată cu degetul spre pompieri”.

Nu. Nimeni nu arată cu degetul spre pompieri. Lumea arată cu degetul spre cei care îi conduc și îi coordonează în misiune. Lumea arată cu degetul către cei care, acum 4 ani imediat după incident au declarat că a fost o intervenție impecabilă și s-a făcut tot ce s-a putut. Lumea arată cu degetul către cei care au ascuns filmarea de acum 4 ani de ochii lumii, declarând mai apoi într-o conferință de presă faptul că „nu a fost solicitată filmarea de nimeni”. Nu a fost solicitată filmarea, deoarece nu știa nimeni de ea. Nici măcar procurorii care s-au ocupat de caz nu au știut de acea filmare.

Am sperat ca imediat după apariția acestei filmări în spațiul public să curgă cu demisii, anchete interne etc. Nu. Tot ce s-a facut (sau cel puțin s-a încercat să se facă) a fost faptul ca cei care coordonează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) să îi bage la înaintare pe cei din prima linie, printr-o postare pe Facebook: