Eșec la gimnastică al României

România ratează jocurile olimpice la gimnastică feminină pentru a doua oară la rând. Asta înseamnă că România nu a mai participat la Jocurile Olimpice de 8 ani.

Carmen Ghiciuc, Maria Holbură, Denisa Golgotă și Ioana Crișan au luptat pentru ca acest lucru să nu se întâmple, însă emoțiile și multe alte elemente au făcut ca seara din „Hanns-Martin-Schleyer” să fie apăsătoare și plină de lacrimi.

România a fost la 7,126 de puncte de Spania, ultima echipă care a obținut biletul pentru JO 2020. Pe lângă aceasta și-au mai obținut prezența la Tokyo Franța, Canada, Olanda, Marea Britanie, Italia, Germania, Belgia și Japonia. SUA, Rusia și China erau deja calificate din 2018. 

„Tricolorele” au fost doar peste Egipt și Cehia și au mai fost depășite de Australia, Brazilia, Ucraina, Coreea de Sud, Elveția, Ungaria, Argentina, Coreea de Nord și Mexic. 

Dacă timp de zeci de ani România era lider al clasamentului All Time al medaliilor obținute la gimnastică feminină, în prezent suntem pe locul 5.

Din păcate se pare că România începe să nu mai exceleze nici la sporturile unde în urmă cu câțiva ani încă se mai făcea performanță.